Način pripreme
Kotlete izlupamo kroz kesu u koju smo ih stavili. Pomešamo malo ulja, soja sos, biber i majonranu. Smesom namažemo kotlete i ostavljamo da odstoje oko sat vremena.
Očišćene i oprane pečurke, luk i beli luk krupnije isečemo, a slaninu na kratke trakice.
U tiganj sa dnom koje se ne lepi sipamo malo ulja. Kad se ugreje dovoljno, propžimo sa obe strane kotlete, koliko da se uhvati korica i da ostanu sočni.
Vadimo ih i stavljamo u ugrejani tanjir.
U isti tiganj stavljamo luk, beli luk, pečurke i slaninu. Dodajemo malo soli - dodatno će se začiniti od sira. Propržimo dok ne dobijemo zlatnu boju, nakon toga kotlete vraćamo u tiganj, dodajemo pivo i ako je ostalo nešto od marinade i dodajemo.
Tiganj poklopimo i ostajemo sastojke na srednjoj vatri dok da se dinsta. Nakon oko 2-3 minuta kotlete poktivamo kriškom topljenog sira. Ponovo poklopimo tiganj.
S vremena na vreme kotleti treba da se prodrmaju da ne zagore.
Dinstamo dok ne bude gotovo i dok ne ostane na masti.