Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Šnicle»Svinjski kotleti sa pečurkama i pivom u tiganju

Svinjski kotleti sa pečurkama i pivom u tiganju

Velichka  KalevaVelichka Kaleva
Šegrt
391096
Svinjski kotleti sa pečurkama i pivom u tiganju
Fotografije: Velichka Kaleva
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
3
"Sočni, aromatični i jednostavno pripremljeni na tiganju - savršeni kotleti za gladnike"

Potrebni sastojci

  • svinjski kotleti - 3 komada, veći
  • beli luk - 6 - 7 velikih čenova
  • luk - 2 velike glavice
  • pečurke - 6 - 7 komada, velike
  • soja sos - 6 supenih kašika
  • slanina - 70 - 80 g (šunka)
  • topljeni sir - 120 - 130 g, dimljeni
  • pivo - 200 ml
  • so
  • biber
  • majoran
  • ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Kotlete izlupamo kroz kesu u koju smo ih stavili. Pomešamo malo ulja, soja sos, biber i majonranu. Smesom namažemo kotlete i ostavljamo da odstoje oko sat vremena.

Očišćene i oprane pečurke, luk i beli luk krupnije isečemo, a slaninu na kratke trakice.

U tiganj sa dnom koje se ne lepi sipamo malo ulja. Kad se ugreje dovoljno, propžimo sa obe strane kotlete, koliko da se uhvati korica i da ostanu sočni.

Vadimo ih i stavljamo u ugrejani tanjir.

U isti tiganj stavljamo luk, beli luk, pečurke i slaninu. Dodajemo malo soli - dodatno će se začiniti od sira. Propržimo dok ne dobijemo zlatnu boju, nakon toga kotlete vraćamo u tiganj, dodajemo pivo i ako je ostalo nešto od marinade i dodajemo.

Tiganj poklopimo i ostajemo sastojke na srednjoj vatri dok da se dinsta. Nakon oko 2-3 minuta kotlete poktivamo kriškom topljenog sira. Ponovo poklopimo tiganj.

S vremena na vreme kotleti treba da se prodrmaju da ne zagore.

Dinstamo dok ne bude gotovo i dok ne ostane na masti.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: