Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Sitni Kolači»Kolač sa Ratlukom»Jermenski kolači sa ratlukom i orasima

Jermenski kolači sa ratlukom i orasima

Dobrinka PetkovaDobrinka Petkova
Šef kuhinje
1k3572k222
Jermenski kolači sa ratlukom i orasima
Fotografije: Dobrinka Petkova
1 / 13
16/02/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
25
"Evo recepta za čuvene jermenske kolače kojima je teško odoleti."

Potrebni sastojci

  • za testo
  • voda - 1 šolja
  • ulje - 1 šolja
  • so - prstohvat
  • prašak za pecivo - 1 kašičica
  • brašno - 3 šolje
  • za nadev
  • orasi
  • ratluk
  • cimet
  • za valjanje
  • šećer u prahu - 200 g
* merne jedinice

Način pripreme

Sipajte ulje i vodu u šerpu. Neka proključaju, pa sklonite sa vatre.

Dodajte prašak za pecivo i so, promešajte i dodajte brašno. Brzo mešajte, dok testo ne prestane da se lepi za šerpu.

Kad se ohladi, napravite male loptice, tako da u svaku stavite orah i komadić ratluka, koje ste prethodno uvaljali u cimet.

Tepsiju obložite papirom za pečenje i poređajte kolače.

Pecite oko 25 minuta na 180 stepeni ili dok ne dobiju zlatkastu boju. Čim ih izvadite iz rerne, uvaljajte ih u šećer u prahu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
51
40
31
20
10
Oceni: