Način pripreme
Ovo je jedan odličan i od skoro mnogo popularan recept među mnogim kuvarima, sa kojim možete obradovati vašu rodbinu i prijatelje. Priprema milibrot mafina je lakšai brža nego pravljenje celog milibrota.
Zašto da ne uštedite vreme i ne probate ove ukusne mafine od milibrot testa sa ratlukom, suvim grožđem i koricama pomorandže. Prijatno!
Prvo počinjmeo sa pravljenjem testa. U velikoj posudi pomešamo brašno, šećer, kvasac, prašak za pecivo i so. U posebnoj posudi umutimo sveže mleko i kiselo mleko, maslac, jaja, vanilu, kore od pomorandže i sok od pomorandže.
Dodajemo mokre sastojke u suve i mešamo dobro dok ne dobijemo homogenu smesu za testo. Dobijeno testo treba da bude lepljivo. Premestimo u posebnu posudu i ostavljamo da nadođe oko 20-30 minuta pokriven vlažnom krpom odozgo.
Isečemo komade ratluka na pola i pomešamo u posebnu posudu sa suvim grožđem. Počinjemo sa pravljenjem mafina, odvajamo testo na jednake lopte u zavisnosti od broja kalupa za mafine.
U svakoj lopti napravimo rupu, napunimo isečenim ratlukom i suvim grožđem, oblikujemo i dobro pritiskamo da ne izađe nadev i stavljamo u silikonske kalupe za mafine. Odozgo dodajemo još ratluka i suvo grožđe, završimo posipanjem šećera od limuna.
Poređamo sve mafine u pleh i pečemo u rerni na 180 stepeni 20-25 minuta. Proverimo da li je gotovo čačkalicom za zube. Ako izađe suva i čista znači da su dobro pečeni i gotovi.
Vadimo iz rerne i ostavljamo da se ohlade nekoliko minuta. Serviramo dok su još topli. Neverovazno ukusni ratluk, bukvalno se topi u zagrljaju milibrot testa. Prijatno!