Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Iznutrice»Džigerice u maslacu iz rerne

Džigerice u maslacu iz rerne

EfrosiaEfrosia
Džedaj
53417011
Džigerice u maslacu iz rerne1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
3
"Da li ste čuli za ljubavne parove kad je hrana u pitanju? Džigerice sa lukom su nam od omiljenih"

Potrebni sastojci

  • pileće džigerice - 2 tanjira
  • luk - 2 glavice, crni
  • beli luk - 3 - 4 čena
  • maslac - 125 g
  • vino - 100 ml, crveno
  • so
  • biber
  • limun - 1 kašika, sveže ceđen sok od limuna
  • peršun - 3 struka, iseckan
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite pileće džigerice.

Zagrejte maslac u velikom tiganju i stavite na krupno isečen luk da se zaprži. Čim blago omekša, dodajte džigerice i promešajte, dok ne promene boju.

Dolijte vino, dodajte malo soli i bibera i ostavite da se krčka dok alkohol ne ispari.

Prebacite sve u posudu za pečenje, Ponovo posolite i pospite biberom i dolijte malo tople vode.

Poređajte kriške limuna i stavite da se peče u prethodno zagrejanoj rerni dok ne bude gotovo.

Džigerice u maslacu iz rerne se serviraju sa garnirungom po izboru.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: