Bonapeti.rs»Recepti»Testenine»Makarone u Rerni»Pileće džigerice sa pečurkama i fusilima iz rerne

Pileće džigerice sa pečurkama i fusilima iz rerne

Dobrinka PetkovaDobrinka Petkova
Šef kuhinje
1k3572k222
Pileće džigerice sa pečurkama i fusilima iz rerne
Fotografije: Dobrinka Petkova
1 / 2
06/08/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
6
"Aromatično jelo, kojem je potrebno samo desetak minuta u rerni Probajte i podelite sa prijateljima"

Potrebni sastojci

  • pileće džigerice - 500 g
  • luk - 1 glavica
  • pečurke - 250 g
  • paradajz - 3 - 4 komada, iz konzerve
  • so
  • biber
  • fusili - 400 g
  • kačkavalj - 100 g
  • jaja - 2 komada
* merne jedinice

Način pripreme

Propržite džigerice u 2-3 supene kašike ulja. U njih dodajte luk i pečurke, isečene na polumesc.

Kad se proprži i promeni boju, dodajte izgnječen i oljušten paradajz.

Dodajte začine po ukusu i skinite sa vatre. Skuvajte fusile, ocedite i ostavite da se ohlade.

Dodajte umućena jaja i so po ukusu. Fusile sipajte u namazan pleh. U sredinu sipajte džigerice i pospite kačkavaljem.

Jelo pecite na 200 stepeni desetak minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: