Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Šnicle»Šnicle od svinjskog vrata na roštilju

Šnicle od svinjskog vrata na roštilju

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Glavni urednik
57217132
Šnicle od svinjskog vrata na roštilju
Fotografije: Stoyanka Rusenova
3 / 9
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
4
"Majstor roštilja će vam reći, da nije dovoljno samo da ubacite šnicle na roštilj, treba pre toga da ih marinirate i začinite!"

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 4 komada, šnicle od vrata
  • luk - 4 glavice, crni
  • rakija - 2 kašike
  • soja sos - 2 kašike
  • biber - mleveni
  • kumin - po ukusu
  • so - po ukusu
  • biber - po ukusu
  • čubar - mrvljeni, po ukusu
  • slanina - parče, za mazanje roštilja
* merne jedinice

Način pripreme

Operite i osušite svinjske šnicle od vrata. Istucajte ih i dobro ih začinite.

Prelijte ih rakojom i soja sosom, stavite poklopac posude u koju ste ih stavili i stavite ih tokom noći u frižider. Dodajte u posudu i krupnije isečene kriške luka.

Sledećeg dana zagrejte roštilj i namažite parčetom slanine. Ubacite šnicle odozgo, a povremeno mažite dolaom marinade.

Između šnicli stavljajte da se zapeku parčići luka. Servirajte spremljene šnicle na roštilju sa garnirungom od sveže salate.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: