Način pripreme
Krompir operemo i skuvamo. Nakon što se ohladi oljuštimo i isečemo na krugove.
U prethodno namazani pleh (sa polovinom maslaca) poređamo polovinu krompira, peeko ravnomerno rasporedimo sitno iseckanu šunku, kisele krastavčiće i masline.
Preko stavljamo preostali isečeni krompir.
Na vrh rasporedimo rendani kačkavalj i tanko isečene kriške dimljenog topljenog sira.
U posudi umutimo sveže mleko sa brašnom, postepeno dodajemo jaja i kiselu pavlaku.
Preliv začinimo biberom i dva-tri prstohvata soli i ravnomerno rasporedimo uz pomoć kašike-dve sastojke u plehu.
Preostali kravlji maslac rasporedimo odozgo.
Zapečeno jelo od krompira stavljamo na srednju rešetku u umereno ugrejanu rernu (170-180 stepeni) i pečemo oko 15-20 minuta dok ne bude gotovo.
Prijatno!