Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Čizkejk»Bavarski čizkejk

Bavarski čizkejk

Kristina ChernikovaKristina Chernikova
Glavni urednik
6914425
Bavarski čizkejk
Fotografije: Kristian Aleksandrov
2 / 3
21/04/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
6
"Idealan završetak svakog ručka, večere ili dijete je... baš tako - ovaj bavarski čizkejk"

Potrebni sastojci

  • ZA KORU
  • keks - 200 g, sa ovsenim pahuljicama
  • maslac - 50 g
  • ZA KREM
  • sitan sir - 600 g
  • pavlaka - 100 g, kisela
  • maslac - 125 g
  • jaja - 4 komada
  • šećer - 4 supene kašike
  • skrob - 6 supenih kašika, kukuruzni
  • vanila - 2 kesice
  • sok od limuna - od 1/2 limuna
* merne jedinice

Način pripreme

Sameljite keks i pomešajte sa rastopljenim kravljim maslacem. Smesu rasporedite po dnu odogovarajućeg kalupa i stavite u frižider. Pasirani sitan sir pomešajte sa pavlakom dok ne dobijete glatku smesu.

U drugoj posudi umutite jaja. Dodajte šećer i kravlji maslac. Dobijenu smesu pomešajte sa pvrom smesom, dodajte skrob, vanilu i sok od limuna.

Mutite dok ne dobijete homogenu smesu. Smesu sipajte na koru i pecite oko 60 minuta na 170 stepeni. Hladan čizkejk ostavite na hladnom jednu noć.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: