Pileće rolnice u slanini

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
12k
1k
1k
Pileće rolnice u slanini
22/04/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema10 min.
Skuvaj30 min.
Ukupno40 min.
Porcije6
"Kada se jedno gurmanski jelo sprema ovako jednostavno, ne brinemo se da li da u goste pozovemo i najkapricioznije gastronome!"

Potrebni sastojci

  • slanina - 12 lenti od slanine
  • pileće meso - 6 pilećih grudi bez kosti i kože
  • krem sir - 1 pakovanje
  • pečurke - 6 komada
  • so
  • biber - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Istucajte kuhinjskim tučkom pileće meso, a spolja pospite biberom i solju. Isecite pečurke. Preko svakog komada pilećih grudi namažite sloj krem sira, poređajte pečurke i uvijte.

Stavite po dva parčeta slanine oko pileće rolne i probodite čačkalicom da se ne raspadne.

Već gotove rolnice se stavljaju u namazanu posudu za pečenje. Pileće rolnice u slanini se peku na srednjoj temperaturi oko 250-300 stepeni oko 30-35 minuta.

Pre serviranje čačkalice se sklanjaju.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni: