Prolećna janija od boba i mladog luka

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
12k
2k
1k
Prolećna janija od boba i mladog luka1 / 2
23/04/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema15 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno45 min.
Porcije4
"Osetite ukus proleća uz ovu svežu i za spremanje jednostavnu janiju"

Potrebni sastojci

  • bob - 600 g, mladi bob
  • mladi luk - 4 - 6 strukova
  • beli luk - 2 struka, mladi
  • paradajz sok - 150 g
  • mirođija - 2 grančice, sitno isečena
  • aleva paprika - 2 kašičice
  • ulje - 4 - 5 kašika
  • čubar
  • so
  • brašno - 2 - 3 kašike
  • džanarike - 6 - 8 komada. zelene
* merne jedinice

Način pripreme

Luk i beli luk se očiste, operu i iseku. Dinstaju se sa uljem i malo vode kratko. U njih se dodaju očišćen i opran bob, sok od paradajza i začini.

Sipaju se 2-3 šolje vode i jelo se ostavlja da vri dok bob ne bude gotov.

Na kraju se zgušnjava sa brašnom razmućenim u malo vode i ubacuju se džanarike.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni: