Način pripreme
Rerna - 180 stepeni
U posudi pomešajte brašno, sodu, prašak za pecivo i so.
U posudi miksera umutimo maslac i dve vrste šećera dok ne pobele. Dodajemo jedno po jedno jaje, nakon toga rendanu koru od pomorandže i sok. Na kraju dodajemo iz dva-tri puta brašno i mutimo na niskoj brzini miksera. Sipamo čokoladne kapljice i promešamo da se ravnomerno rasporede.
Od gotovog testa kašičicom uzimamo od smese i između dlanova oblikujemo lopticu, oko 20 g svaku. Da bi bile jednake, koristimo vagu. Oblikovane loptice poređamo u pleh, obložen papirom za pečenje, na rastojanju jedan od drugog. Keksići narastu za vreme pečenja, zato treba da ima dovoljno mesta između keksa.
Ostavimo na hladnom da se dovoljno ohlade.
Pečemo u ugrejanoj rerni na 180 stepeni 10-12 minuta.
Keks od pomorandže ne treba da se prepeče, da ne bi bio hrskav i suv, i dok su u rerni kada se dodirnu odozgo izgledaju meki i sirovi, ali imaju zlatno dno. Odmah izvadite o ostavite u plehu da se ohlade.
U zavisnosti od veličine broj varira od 30-50 keksića od pomorandže sa čokoladnim kapljicama.