Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Sitni kolači»Keksići»Keksići od pomorandže sa čokoladnim kapljicama

Keksići od pomorandže sa čokoladnim kapljicama

marcheva14marcheva14
Šef kuhinje
1k2353k
Keksići od pomorandže sa čokoladnim kapljicama
Fotografije: marcheva14
3 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
35
"Keksići sa čokoladom i mirisom pomorandže - kombinacija koja mora da se proba"

Potrebni sastojci

  • brašno - 400 g univerzalno
  • soda bikarbona - 1/2 kašičice
  • prašak za pecivo - 1/4 kašičice
  • so - 1 prstohvat
  • maslac - 200 g, na sobnoj temperaturi
  • smeđi šećer - 100 g
  • šećer - 100 g, kristal
  • jaja - 2 komada, L
  • kore od pomorandže - od 2 pomorandže
  • sok od pomorandže - 2 supene kašike
  • čokoladne kapljice - 300 g, čips
* merne jedinice

Način pripreme

Rerna - 180 stepeni

U posudi pomešajte brašno, sodu, prašak za pecivo i so.

U posudi miksera umutimo maslac i dve vrste šećera dok ne pobele. Dodajemo jedno po jedno jaje, nakon toga rendanu koru od pomorandže i sok. Na kraju dodajemo iz dva-tri puta brašno i mutimo na niskoj brzini miksera. Sipamo čokoladne kapljice i promešamo da se ravnomerno rasporede.

Od gotovog testa kašičicom uzimamo od smese i između dlanova oblikujemo lopticu, oko 20 g svaku. Da bi bile jednake, koristimo vagu. Oblikovane loptice poređamo u pleh, obložen papirom za pečenje, na rastojanju jedan od drugog. Keksići narastu za vreme pečenja, zato treba da ima dovoljno mesta između keksa.

Ostavimo na hladnom da se dovoljno ohlade.

Pečemo u ugrejanoj rerni na 180 stepeni 10-12 minuta.

Keks od pomorandže ne treba da se prepeče, da ne bi bio hrskav i suv, i dok su u rerni kada se dodirnu odozgo izgledaju meki i sirovi, ali imaju zlatno dno. Odmah izvadite o ostavite u plehu da se ohlade.

U zavisnosti od veličine broj varira od 30-50 keksića od pomorandže sa čokoladnim kapljicama.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: