Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Mleveno meso»Ćufte»Pljeskavice sa prilogom od boranije

Pljeskavice sa prilogom od boranije

Marina RistićMarina Ristić
Početnik
253851
Pljeskavice sa prilogom od boranije
Fotografije: Marina Ristić
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
4
"Naš današnji predlog za ručak - prijatno!"

Potrebni sastojci

  • mleveno meso - 1/2 kg
  • luk crni - 3 komada
  • beli luk - 2 komada
  • šargarepa - 2 komada
  • jaja - 2 komada
  • palenta - 1 s.k.
  • so
  • vlašac - 1/2 k.k., suvi
  • peršun - 1/2 k.k
  • biber - 1/2 k.k.
  • boranija - 700 g, zamrznuta
  • mleko - 100 ml
  • brašno - 1 s.k.
  • mirođija - 1 k.k.
  • ulje - 1 s.k.
* merne jedinice

Način pripreme

Očistiti 2 luka, 1 šargarepu i beli luk, sitno iseckati, dodati u posudu sa mlevenim mesom, umutiti jaja pa dodati smesi. Dodati so, biber, vlašac, peršun i palentu, lepo promešati da se sve sjedini.

Ostaviti da odstoji 15 minuta. Nakon toga oblikovati pljeskavice i peći 30 minuta na 200 stepeni.

Preostali luk i šargarepu takođe očistiti i iseckati sitno. U šerpu sipati kašiku ulja, dinstati 5 minuta dok povrće omekša. Dodati boraniju i sipati vodu samo da ogrezne, kuvati 20 min.

Pred kraj kuvanja napraviti hladnu zapršku od mleka i brašna. Sipati u boraniju, dodati mirođiju i posoliti po ukusu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: