Janija od boranije sa krompirom

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj77003
27/12/2018
"Jedan-dva i večera je gotova - brzo, lako i ukusno "
Priprema15 min.
Kuvanje45 min.
Ukupno60 min.
Porcije3
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano152
  • Pregledi tokom meseca6
  • Pregledi tokom sedmice2
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • krompir - 500 - 600 g
  • boranija - 300 g, zamrznuta
  • luk - 2 - 3 komada
  • brašno - 1 kašika
  • ulje - 3 - 4 kašike
  • biber
  • dimljena aleva paprika - 1 kašičica
  • univerzalni začin - 1 kašika, za boraniju i zreo pasulj, pikantina
* merne jedinice

Način pripreme

Krompir oljuštimo, operemo i isečemo na krupne kocke. Luk ljuštimo i sečemo na sitno. Boraniju operemo toplom vodom.

U ulju i malo vode dinstamo isečen luk. Kada ostane na masnoći redom dodajemo zamrznutu boraniju i krompir. Posipamo biber, dimljenu alevu papriku (1 kašičica) i začin pikantinu (1 kašika ili po ukusu). Dodajemo brašno (1 kašika) promešamo i sipamo toplu vodu (6-8 šolja).

Kuvamo janiju dok ne bude gotova. Ako je neophodmo možemo da zgusnemo sa još malo brašna ili da razredimo toplom vodom.

Jelo serviramo toplo.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar