Bonapeti.rs»Recepti»Jela od povrća»Janija»Janija od boranije sa lukom

Janija od boranije sa lukom

LiudmilaLiudmila
Inovator
5462031k
Janija od boranije sa lukom
Fotografije: Liudmila
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
4
"Janija od boranije sa lukom iz bakinog notesa. Prosto, ekonomično, a tako ukusno."

Potrebni sastojci

  • boranija - 1/2 kg
  • luk - 1 glavica
  • šargarepa - 2 koamda
  • belu luk - 4 čena
  • paradjz - 2 komada
  • brašno - 2 supene kašike
  • so
  • biber
  • aleva paprika
  • čubar
  • peršun
  • ulje - 2 supene kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Boraniju operemo i isečemo.

Luk, šargarepu i beli luk sitno isecamo.

Dinstamo u malo ulja. Čim omekša dodajemo boraniju i alevu papriku. Prelivamo vodom, promešamo i ostavljamo da se dinsta na tihoj vatri. Janiju od boranije začinimo solju i biberom.

Čim se sos smanji dodajemo paradajz, isečen na sitne kockcie. Jelo promešamo i kad provri janiju zgusnemo sa brašnom, pomešanim sa malo vode.

Kuvamo još nekoliko minuta uz neprestano mešanje i na kraju boraniju začinimo čubrom i peršunom.

Janija od boranije sa lukom iz bakinog notesa. Prosto, ekonomično, a tako ukusno.

Uključite mahunarke češće u vaš meni. Janija od boranije je veoma ukusna i korisna hrana.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: