Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Čorbast pasulj»Čorba od boranije sa hladnom zaprškom

Čorba od boranije sa hladnom zaprškom

Gergana  GeorgievaGergana Georgieva
Guru
24564878
Čorba od boranije sa hladnom zaprškom
Fotografije: Gergana Georgieva
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
4
"Spremljena na ovaj način, ova čorba od boranije sa hladnom zaprškom postaje veoma jednostavna i ukusna."

Potrebni sastojci

  • boranije - 1 konzerva ili 600 g sveže
  • luk - 1 glavica
  • šargarepa - 1 komad
  • paradajz - 1 komad
  • ulje - 50 ml
  • beli luk - 2 čena
  • brašno - 1 supena kašika
  • aleva paprika - 1 supena kašika
  • lovorov list - 1 - 2 listića
  • univerzalni začin - 1 supena kašika, od povrća
  • ZA HLADNU ZAPRŠKU
  • jaja - 1 komad
  • kiselo mleko - 3 - 4 supene kašike
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

U šerpu sipajte 1 litar vode i 50 ml ulja.

Dodajte sitno naseckani luk, šargarepu i oljušteni paradajz naseckan na kockice.

Ostavite povrće da se kuva poklopljeno otprilike 20 minuta.

Nakon toga dodajte boraniju oceđenu od vode (ako koristite svežu, prethodno je skuvajte u posoljenoj vodi otprilike 30 minuta).

U posudicu stavite brašno, alevu papriku, sipajte malo hladne vode i izmešajte, tako da dobijete retku kašu. Dodajte je u ključalo povrće i izmešajte.

Dodajte lovorove listiće, začin od povrća, sitno naseckane čenove belog luka i izmešajte.

Ostavite čorbu od boranije da malo vri još 10 minuta.

Sklonite sa ringle i nakon 10 minuta napravite hladnu zapršku, tako što u posudi umutite jaje sa kiselim mlekom.

Kutlačom uzmite malo toplog bujona i sipajte polaku u hladnu zapršku, uz energično mešanje.

Sipajte preliv u šerpu i dobro izmešajte.

Spremljena na ovaj način, ova čorba od boranije sa hladnom zaprškom postaje veoma jednostavna i ukusna.

Sa boranijom preporučujemo da probate i ovo ukusno jelo sa boranijom ili boraniju sa krompirom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: