Način pripreme
Započnite sa pripremom kolenica. Dobro ih operite pod mlazom vode i osušite kuhinjskim papirom.
Začinite solju, biberom, kimom, slatkom alevom i dimljenom alevom paprikom.
Pokrijte prozirnom folijom i stavite u frižider da upiju aromu oko 2 sata.
Zatim oljuštite i isecite krompir. Operite i osušite pečurke, isecite ih na četvrtine.
Krompir i pečurke poređajte u lagano podmazanu tepsiju ili đuvečaru. Začinite solju, biberom, čubrom, origanom, ruzmarinom i dobro izmešajte.
Postavite kolenice po vrhu povrća i sipajte oko 300 ml tople vode.
Stavite đuvečaru u hladnu rernu i pecite 3 sata na 180 stepeni nakon što voda proključa.
Kada izvadite đuvečaru, dodajte maslac i ponovo poklopite dok se ne istopi.
Svinjske kolenice sa krompirom i pečurkama poslužite dok su tople.