Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Đuveč»Svinjske kolenice sa krompirom i pečurkama u đuvečari

Svinjske kolenice sa krompirom i pečurkama u đuvečari

GERGANA YaNKOVAGERGANA YaNKOVA
Inovator
14537687
Svinjske kolenice sa krompirom i pečurkama u đuvečari
Fotografije: GERGANA YaNKOVA
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
180 min.
Ukupno
200 min.
Porcije
4
"Đuvečara, puna svinjskih kolenica, pečurki i krompira - jednostavno san"

Potrebni sastojci

  • svinjske kolenice - 4 komada, manje
  • krompir - 1 kg
  • pečurke - 250 g
  • so
  • biber
  • kumin
  • aleva paprika
  • dimljena aleva paprika
  • origano
  • čubar
  • ruzmarin
  • ulje
  • maslac - 30 g
* merne jedinice

Način pripreme

Započnite sa pripremom kolenica. Dobro ih operite pod mlazom vode i osušite kuhinjskim papirom.

Začinite solju, biberom, kimom, slatkom alevom i dimljenom alevom paprikom.

Pokrijte prozirnom folijom i stavite u frižider da upiju aromu oko 2 sata.

Zatim oljuštite i isecite krompir. Operite i osušite pečurke, isecite ih na četvrtine.

Krompir i pečurke poređajte u lagano podmazanu tepsiju ili đuvečaru. Začinite solju, biberom, čubrom, origanom, ruzmarinom i dobro izmešajte.

Postavite kolenice po vrhu povrća i sipajte oko 300 ml tople vode.

Stavite đuvečaru u hladnu rernu i pecite 3 sata na 180 stepeni nakon što voda proključa.

Kada izvadite đuvečaru, dodajte maslac i ponovo poklopite dok se ne istopi.

Svinjske kolenice sa krompirom i pečurkama poslužite dok su tople.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: