Bonapeti.rs»Recepti»Turšija»Zimnica»Turšija sa karfiolom, kornišonima i šargarepom

Turšija sa karfiolom, kornišonima i šargarepom

LenkaLenka
Šef kuhinje
8591k2k5
Turšija sa karfiolom, kornišonima i šargarepom
Fotografije: Lenka
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
100 min.
Ukupno
100 min.
Porcije
20
"Koje piće ide uz ovu turšiju?"

Potrebni sastojci

  • karfiol - 4 kg
  • kornišoni - 3 kg
  • šargarepa - 1 kg
  • voda - 6 l
  • sirće - 1.5 l
  • so - 225 g
  • šećer - 375 g
  • vinobran - 2 kesice
  • biber - 10 zrna
* merne jedinice

Način pripreme

Oprati karfiol i iseći na ružice. Očistiti šargarepe i iseci na 2-3 dela. Krastavce oprati sa četkicom. Bitno je da povrće bude zdravo i tvrdo.

Ređati povrće tegle, mešano da svakog povrća ima u svakoj tegli.

Vodu promešati sa sirćetom, solju, šećerom, vinobranom i biberom. Mešati dok se so i šećer ne rastope.

Preliti povrće u teglama. Ostaviti na tamno i hladno mesto mesec dana i spremno je za konzumiranje.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: