Bonapeti.rs»Recepti»Turšija»Zimnica»Turšija sa karfiolom i kupusom

Turšija sa karfiolom i kupusom

Dobrinka PetkovaDobrinka Petkova
Šef kuhinje
1k3912k
Turšija sa karfiolom i kupusom
Fotografije: Dobrinka Petkova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
8
"Kada bi pravljenje turšije bi olimpijski sport, ova turšija bi nam garantovano osvojila kvotu za sledeću olimpijadu"

Potrebni sastojci

  • kupus - 2 kg
  • karfiol - 1 kg
  • paprike - 1 kg, zelene
  • šargarepa - 1 kg
  • celer - 1 veza
  • ZA MARINADU
  • so - 100 g ili po ukusu
  • šećer - 250 - 300 g
  • ulje - 300 ml
  • sirće - 750 ml
  • biber - u zrnu
* merne jedinice

Način pripreme

Šargarepu isecite na kružiće. Kupus krupno isecite i maalo posolite, a karfiol iskidajte na ružice. Paprike isecite na trakice ili po izboru.

Svo povrće zajedno sa celerom stavite u veliku tepsiju. Proizvode za marinadu pomešajte i stavite na vatru. Kuvajte nekoliko minuta i ostavite da se malo ohladi. Prelijte povrće i dobro promešajte.

Ostavite jednu noć da se mariniraju, nekoliko puta mešajući.Sledećeg dana ocedite povrće i napunite tegle. Prelijte ih marinadom i dobro zatvorite. Sterilizujte 10 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: