Način pripreme
Za testo: U mlakom mleku rastvoriti kvasac, dodati 1 kašiku šećera, izmešati i ostaviti da odstoji 5 minuta.
U dublju posudu usuti brašno, dodati prašak za pecivo, so i izmešati.
Usuti ulje, otopljen maslac i kiselu pavlaku. Zatim, sipati mlaku vodu, nadošli kvasac, dodati 2 kašike šećera i zamesiti mekše testo. Testo podeliti na dva dela formirajući loptice.
Obe loptice od testa razviti oklagijim na pobrašnjenoj radnoj površini i iseći na po 16 trouglova.
Na svaki trougao staviti po 1 kašičicu džema i uviti kiflice.
Poređati ih u pleh obložen pek-papirom. Žumance razmutiti sa mlekom i premazati kiflice.
Nakon toga uključiti rernu i zagrehati je na 250 stepeni. Za to vreme kiflice će da narastu.
Kiflice peći na 180 stepeni 20 minuta.
Gotove kiflice izvaditi iz rerne, prekriti ih čistom kuhinjskom krpom i ostaviti ih da se prohlade.
Kiflice posuti šećerom u prahu, servirati i poslužiti.
Probajte, prijatno!