Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Drugi Deserti»Tulumbe»Bakine tulumbe iz rerne

Bakine tulumbe iz rerne

Jelena PopovićJelena Popović
Početnik
107362
Bakine tulumbe iz rerne
Fotografije: Jelena Popović
1 / 5
22/03/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
5
"Čim se pomene baka, odmah znamo da je recept izuzetan"

Potrebni sastojci

  • Za testo
  • voda - 400 g
  • ulje - 100 g
  • so - prstohvat
  • brašno - 300 g
  • prašak za pecivo - 12 g
  • jaja - 4 kom.
  • Preliv
  • voda - 1 l
  • šećer - 600 g
  • limun - 1 kom.
* merne jedinice

Način pripreme

Vodu, ulje i so pomešati i ostaviti da provri, dodajte brašno, zatim Isključite ringlu i mešajte da se smesa poprilično ujednači, oko 2 do 3 minuta.

U ohlađeno testo dodati prašak za pecivo, pa postepeno dadavati jedno po jedno jaje i dobro izmiksati. U pouljen špric sipati testo i praviti oblik tulumbi na pleh koji ste prethodno obložili papirom za pečenje.

Peći u zagrejanoj pećnici oko 15 minuta.

Preliv: Stavite vodu i šećer da se kuva, a kada provri kuvajte još 4 do 5 minuta, dodajte kriške limuna, a onda sklonite sa vatre i skroz ohladite.

Ohlađene pečene tulumbe preliti ohlađenim prelivom. Služiti hladne.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: