Način pripreme
Da biste prirpemili mekanu tortu sa maskarponeom i čokoladom, umutite jaja u posudi i počnite da mutite mikserom.
Dodajte šećer i maskarpone, nastavite da mutite mikseorm. Dodajte gorak kakao, brašno po malo, prašak za pecivo i mešajte dok testo ne postane glatko i bez grudvica.
Sipajte testo u kalup prečnika 24 cm, namazan i posut brašnom, dno obložite papirom za pečenje. Stavite tortu da se peče u rernu sa ventilatorom na 170 stepeni oko 45 minuta ili bez ventilatora na 180 stepeni oko 45 minuta.
Nakon što čokoladna torta bude gotova, ostavite je da se ohladi potpuno, pre nego što izvadite iz rerne i ukrasite šećerom u prahu ili glazurom od čokolade.
Za glazuru stavite mleko da provri i dodajte čokoladu, skinite sa vatre, promešajte i prelijte tortu. Napravite glazuru koliko želite, povećajte količinu mlekom ili čokoladom.
Možete ispod glazure staviti komade banane i preliti. Možete namazati umućenom pavlakom. Može samo šećer u prahu.
Hajde da uživamo u našoj italijanskoj torti sa maskarponeom za lagan doručak uz čašu toplog mleka ili kapućina!