Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Dinstana svinjetina»Dinstana svinjetina sa šargarepom i pečurkama

Dinstana svinjetina sa šargarepom i pečurkama

Dinstana svinjetina sa šargarepom i pečurkama
Fotografije: Veselina Konstantinova
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
4
"Bez obaveza, koja može da spremi izuzetno uksunu dinstanu svinjetinu sa šargarepom i pečurkama, ne traži nikoga, jer će ga sama pojesti"

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 700 g, s kosti
  • ulje - 1 šolja
  • pečurke - 300 g
  • šargarepa - 2 komada
  • luk - 2 glavice
  • čubar - balkanski
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Namažite svinjsko meso uljem. Začinite ga solju i čubrom.

Očistite povrće i pečurke i isecite ih na odgovarajuće parčiće.

Na dno odgovarajuće šerpe za pečenje sa poklopcem sipajte malo ulja i šolju vode.

Stavite svinjsko meso i poređajte sa dve strane povrće i pečurke.

Poklopite poklopcem i pecite u zagrejanoj rerni. Kada meso omekša sklonite poklopac u dopecite dok ne postane zlatasto.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: