Način pripreme
Očistite luk i krompir i isecite ih na polumesec. Dunje operite, isecite na polumesec i očistite od semenki. Meso isecite na krupnije komade. Možete koristit vrat, grudi ili plećku.
U pleh stavite malo maslinovog ulja, dodajte krompir, luk i dunje. Odozgo stavite meso, dodajte začine, šećer i sitno isečenu ljutu papriku. Sipajte bujon i pokrijte pleh aluminijumskom folijom.
Stavite u ugrejanu rernu na 160 stepeni i pecite sat i po. Izvadite pleh, skinite foliju i pecite meso još 20 minuta na 180 stepeni dok meso ne dobije lepu boju.
Možete da pečete u lepinjama, u kojima ćete posle servirati jelo. Uzmite 4 male ili 2 velike, odozgo napravite kao poklopac, izvadite sredinu i napunite jelom.
Stavite u pleh i pecite 20-ak minuta. Pre serviranja pospite peršunom.