Način pripreme
Isecite na kocke meso, začinite solju i biberom i zapržite u ulju dok ne postane zlatasto. Izvadite meso i u istoj posudi isprćite na polu mesece isečene pečurke i luk. Nakon što povrće omekša vratite meso u njega. Začinite sa još soli i bibera (ako je potrebno probajte), alevom paprikom, čubrom i lovorovim listom.
Sipajte vino i vodu oko 600-800 ml (tek toliko da prekrije meso). Kuvajte na slaboj vatri dok meso ne bude gotovo (oko 60-80 minuta). Mešajte s vremena na vreme da ne zagori.
Za to vreme stavite u šerpu 3 šolje vode i ostavite da provri, začinite solju i biberom i dodajte šolju porinča (postoje razne vrste pirinča, zato vidite na pakovanju kakav je odnos vode kod vaše vrste pirinča).
Ostavite na umernoj vatri da se skuva.
Servirajte tako što sipate pirinač i preko njega dinstano meso. Pospite peršunom.
Ako ne volite pirinač, možete da ga zamenite sa kuvanim krompirom i čak sa nekim vrstama testenine.