Dinstana svinjetina sa lukom

Tanja RadmanovacTanja Radmanovac
Džedaj
2k
265
11
380
Dinstana svinjetina sa lukom
Fotografije: Sia Ribagina
1 / 5
17/01/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema10 min.
Kuvanje180 min.
Ukupno190 min.
Porcije3
"Danas vam predstavljamo veoma krhku i aromatičnu dinstanu svinjetinu sa sosom od vina, mnogo luka i ljutom paprikom. Top recept!"

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 600 g, butkica
  • luk - 600 g, crni
  • crno vino - 350 ml
  • smeđi šećer - 1 kašičica
  • origano - 1 kašičica
  • piment - 2 zrna
  • biber - po želji
  • so - po želji
  • bujon - 100 ml, od povrća
  • maslinovo ulje - 30 ml ili suncokretovo
  • lovorov list - 1 komad
  • majčina dušica - 1 kašičica
  • aleva paprika - 1 kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Luk očistite i krupno ga iseckajte, a butkicu operite i osušite.

U činiji pomešajte začine sa maslinovim uljem i šećerom, pa dobijenom smesom istrljajte meso.

Stavite ga u glinenu posudu i oko njega stavite luk, piment i lovorov list, sipajte vino i bujon, pa poklopite.

Prvo pecite na 200 stepeni oko 30 minuta, pa zatim smanjite temperaturu na 160 i dinstajte tako 2 sata, a na kraju sklonite poklopac, proverite meso i vratite u rernu bez poklopca, da se peče još 20 minuta.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni: