Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i glazure»Kore za tortu»Jednostavna patišpanj kora za tortu

Jednostavna patišpanj kora za tortu

AneliaStefanovaAneliaStefanova
Inovator
13134772
Jednostavna patišpanj kora za tortu
Fotografije: AneliaStefanova
4 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
12
"Ako želite da napravite jednu lepu i ukusnu tortu za predstojeći rođendan, oslonite se na ovu patišpanj koru, koja će joj dati mekan završetak"

Potrebni sastojci

  • jaja - 5 komada
  • brašno - 125 g
  • šećer - 125 g
  • kakao - 20 g prirodan
  • so - 1 prstohvat
* merne jedinice

Način pripreme

Odvojite belanca od žumanaca.

Belanca umutite na sneg sa jednim prstohvatom soli. I unjih postepeno dodajte 1/3 šećera.

Preostalu šećer i žumanca mutite dok ne dobijete svetložut krem.

Pažljivo spatulom dodajte belanca u žumanca, nakon toga bršano, kakao, pa belanca i tako nekoliko puta.

Sipajte smesu u kalup za tortu prečnika 22 cm, obavezno na papir za pečenje.

Koru za tortu pecite na 170 stepeni, prvih 15 minuta ne otvarajte rernu da kora ne padne.

Pecite dok ne dobije lepu boju i dok se ne oseti lep miris.

Nemojte bušiti čačkalicom za zube, jer će pasti.

Proveravamo da li je pečen tako što prstima pritiskamo da proverimo da li je mekan i da li će pružiti otpor.

Kada isključimo rernu, ostavljamo koru još 5 minuta unutra, nakon toga ostavljamo da se ohladi na rešetku.

Ohlađenu jednostavnu patišpanj koru za tortu sečemo na nekoliko tankih kora.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: