Patišpanj kora za tortu

PetyaPetya
Kuvar
5714280
Patišpanj kora za tortu
Fotografije: Stanislava Armyanova
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
16
"Prvi korak ka pripremanju savršene torte je pripremanje savršene kore od patišpanja."

Potrebni sastojci

  • jaja - 4 kom.
  • šećer - 1 šolja
  • brašno - 1 šolja + 1 kašika
  • vanila - 1 - 2 kesice
* merne jedinice

Način pripreme

Umutite jaja sa šećerom dok ne pobele.

Pažljivo dodajete brašno sa vanilom, mešajući lagano odozgo nagore.

Smesa se sipa u nauljan kalup za tortu, posut brašnom. Može se koristiti i papir za pečenje.

Peče se u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni, čačkalicom se proba da li je gotovo.

* Ova kora ne napravljen sa 1 pakovanjem skroba sa ukusom limuna (može se koristiti bilo koji ukus), u koji je dodato brašno do vrha šolje za merenje. Ispao je lagan i aromatičan.

Prijatno pravljenje najbrže patišpanj kore za tortu bez podizača testa.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: