Medena kora za tortu

11/03/2020
"Kako se pravi savršena medena kora za tortu - evo ovako"
Priprema10 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno40 min.
Porcije12
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 074
  • Pregledi tokom meseca8
  • Pregledi tokom sedmice7
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • kravlji maslac - 100 g
  • jaja - 2 komada
  • brašno - 1 šolja
  • šećer - 1/2 šolje
  • med - 3 supene kašike
  • soda - 1 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

1 šolja - 250 ml.

Med, maslac i sodu pomešamo u metalnoj posudi i stavljamo na tihu vatru.

Nakon oko 3 minuta smesa počinje da meni i čim dobije karamel boju (a to je veoma brzo), skidamo sa vatre.

Čim se ohladi dodajemo maslac, jaja, šećer i brašno.

Sve dobro promešamo, smesa za koru je gustine kisele pavlake.

Sipajte u pleh prečnika 22 cm, prethodno obložen papirom za pečenje i pecite na 180 stepeni 20 minuta.

Nakon što se medena kora za tortu ohladi, presecite je na 2 dela.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar