Tradicionalni pileći bataci sa krompirom u rerni

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
11k
713
901
04/05/2021
"Tradicje postoje da se čuvaju, a kada je reč i pilećim batacima sa krompirom, nemamo ništa protiv"
Priprema15 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno55 min.
Porcije3
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano65
  • Pregledi tokom meseca64
  • Pregledi tokom sedmice64
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Krompirići se očiste i iseku, posipamo začinima, sipamo masnoću i pivo i promešamo.

Bataci se očiste, osuše, natrljaju biberom i solju.

Nožem pravimo male džepove i u njih stavljamo parčiće belog luka. Blago posolimo ako je potrebno.

Poređamo preko krompirića i u svaki batak stavljamo po kašičicu maslaca.

Pečemo piletinu sa krompirom na 180 stepeni pod folijom oko 30 minuta i posle bez folije.

Pečemo tradicionalne pileće batake sa krompirom u rerni, dok ne dobiju zlatastu preplanulost.

Nek vam je slatko!

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar