Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Iznutrice»Svinjska srca sa pečurkama i povrćem u tiganju

Svinjska srca sa pečurkama i povrćem u tiganju

Svinjska srca sa pečurkama i povrćem u tiganju
Fotografije: Veselina Konstantinova
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
3
"I kada on kaže - Pokloni mi svoje srce, odmah mu donesite porciju svinsjkih srca sa pečurkama i povrćem u tiganju"

Potrebni sastojci

  • svinska srca - 2 komada
  • pečurke - 300 g
  • luk - 2 glavice, srednje velike
  • šargarepa - 2 komada
  • soja sos - 2 kašike
  • maslac - 70 g
  • koncentrat paradajza - 2 kašike
  • univerzalni začin
  • biber
  • so
  • peršun - 2 - 3 grančice
* merne jedinice

Način pripreme

Skuvajte očišćena svinjska srca u ekspres loncu dok ne budu potpuno gotova. Isecite svinjska srca na kriške.

Očistite luk i šargarepe. Isecite ih na odgovarajuće parčiće i dinstajte ih u maslacu dok ne omekšaju. Dodajte očišćene i na kriške isečene pečurke.

Promešajte i dodajte srca. Začinite solju, univerzalnim začinom i biberom.

Dodajte soja sos, poklopite tiganj poklopcem i ostavite jelo da se krčka na tihoj vatri.

Kuvajte 3-4 minuta, promešajte i dodajte koncentrat paradajza. Promešajte i kuvajte još 5-6 minuta.

Gotovo jelo pospite svežim peršunom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: