Način pripreme
1. Oljuštimo dve vrste krompira, operemo ih i isečemo na male kocke kao za musaku. Operemo ih veoma dobro.
2. Narendamo kačkavalj, sir gaudu i čedar. Isečemo na veoma sitne parčiće plavi sir i topljeni sir. Isečemo i šunku.
3. Sečemo ili iskidamo ružice brokolija i operemo ih dobro.
4. U šerpu stavljamo posoljenu vodu i sečekamo da provri. Nakon toga stavljamo opran krompir i kuvamo ga oko 5 minuta. Dodajemo brokoli i kuvamo još oko 5 minuta. Kada su skuvani, sipamo ih u odgovrajuću posudu za pečenje.
5. U tiganj ili malu šerpu stavljamo tečnu pavlaku za kuvanje i sačekamo da se zagreje. Kada se to desi, dodajemo sve sireve osim kačkavalja. Mešamo i začinjavamo biberom i sa malo soli.
6. Sipamo pavlaku sa sirom u posudu za pečenje uz krompir i brokoli. Mešamo ih i stavljamo da se paku u rerni oko 20 minuta na 180 stepeni.
7. Na kraju posipamo zapečeno jelo sa brokolijem narendanim kačkavaljem i vraćamo posudu da se zapeče dok željenog stepena.
Brokoli sa siroom. šunkom i pavlakom ispada veoma ukusan!