Način pripreme
Svinjske šnicle od vrata se odvoje od kostiju i pomoću folije za sveže čuvanje u tučka za meso se istucaju pažljivo dok se ne istanje ravnomerno.
Začinjavaju se solju, biberom, sa malo sušene mrvljene majčine dušice, dimljenom paprikom. Ostavljaju se na hladnom da se začine nekoliko sati ili tokom noći.
Od začinjenih šnicli se prave dva rolata. Za prvi rolat polovina šnicli se ređa u pravougaoni kalup preko lista papira za pečenje, pri čemu se blago preklapaju jedne preko drugih. ODozgo se raspoređuje polovina na polvine isečenih tvrdo kuvanih jaja i kiselih krastavčića isečenih na lente i kuvane šargarepe.
Pomoću papira se oblikuje slani rolat, koji se vezuje debelom uzicom i prenbacuje se u posudu za pečenje sa poklopcem. Na isti način se radi i sa drugim rolatom i takođe se prebacuje u posudu za pečenje.
Između dva svinjska rolata stavlja se na krupno isečen krompir i šargarepa, posipa se uljem i začinima po ukusu, dodaje se pivo i voda i posuda za pečenje se poklapa poklopcem. Akonema poklopca savlja se nekoliko listova aluminijumske folije.
Peče se oko sat i četvrt u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni, na srednjoj rešetki i sa uključenim ventilatorom.
Rolat sefani od svinjskih šnicli ja gotov!
Sačekajte da meso odstoji oko 30 minuta u zagrejanoj rerni, pre nego što odvežete uže i isečete na porcije. Garnirajte sa ukusnim povrćem ispečeneim u posudi za pečenje.
Prijatno!