Bogati rolat Stefani

Bogati rolat Stefani
Fotografije: Nevena Blajeva Ivanova
1 / 3
17/08/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema30 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno90 min.
Porcije4
"Za kulinarne pustolove, širom zemlje ukusnih jela - sočan, aromatičan i veoma bogat rolat Stefani"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Pripremanje rolata: Kriške hleba se potapaju u mleko, a nakon toga dobro ocede. Luk sitno iseckamo ili sameljemo u blenderu. Pomešamo mleveno meso sa hlebom, lukom, jajetom i svim začinima.

Zamesimo mleveno meso, pokrivamo folijom i ostavljamo na sat vremena u frižideru, da upije začine. Za to vreme skuvamo jaja - isečemo na krugove, šargarepu i krastavčiće isečemo na žilijen. Krompir kuvamo da bude polugotov, oljuštimo i isečemo na kriške.

List aliminijumske folije namažemo i rasporedimo mleveno meso, poređamo red šargarepe, krastavčiće, jaja, kukuruz i tako ređamo svuda, uvijamo u rolat, ne mnogo čvrst, oblikujemo krajeve, mažemo umućenim belancem /da rolat ne napukne/.

Pored rolata poređamo kriške krompira, jedan preko drugog /kao cigle/, prelivamo krompire rastopljenim kravljim maslacem i pečemo u rerni na 45 minuta.

Vadimo rolat i posipamo rendanim kačkavaljem i stavljamo na još 5 minuta dok se kačkavalj ne rastopi, ponovo vadimo i posipamo po krajevima /da ne zagori/, pečemo još 5-10 minuta.

Rolat serviramo isečen na kriške sa krompirom. Ukrašavamo svežim peršunom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni: