Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Mleveno meso»Slani rolat»Rolat Stefani sa sosom od pavlake

Rolat Stefani sa sosom od pavlake

Ivan PaunovIvan Paunov
Šegrt
7011141
Rolat Stefani sa sosom od pavlake
Fotografije: Ivan Paunov
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
4
"Neodoljivo ukusan rolat Stefani koji možete spremiti za jedan neobičan ručak sa porodicom"

Potrebni sastojci

  • svinjsko mleveno meso - 1 kg
  • jaja - 3 komada (2 za kuvanje, 1 za mleveno meso)
  • luk - 1 glavica
  • beli luk - 2 čena
  • divlja nana - prstohvat
  • čubar - prstohvat
  • so
  • crni biber
  • pavlaka - 100 ml
  • sveže mleko - 150 ml
  • kravlji maslac - 50 g
  • šargarepe - 1 komad
  • kiseli krastavčići - 3 komada
  • krompir - 500 g
  • lovorov list
* merne jedinice

Način pripreme

Skuvamo krompir sa lovorovim listom tako što smo ga prethodno ogulili. Začinjavamo ih solju i crnim biberom.

Zasgrevamo mleko i maslac i njime zalivamo kuvani krompir. Dobro izgnječimo da krompir pire postane mekan.

Ogulimo šargarepu i takođe je skuvamo. Tako skuvamo i jaja i zatim ih ogulimo.

Mleveno meso pomešamo sa sitno naseckanim lukom i belim lukom. Dodajemo suve začine i dobro izmešamo.

Mleveno meso nanosimo na streč foliju. Na nju pritiskamo drugi list folije i dobro spljeskamo da postane pljosnato.

Po sredini nanosimo šargarepu naseckanu na žilijene, kisele krastavčiće i jaja koja smo prepolovili.

Pomoću donje folije uvijamo foliju i blago pritišćemo, tako će postati ravno.

Slani rolat prebacujemo u tepsiju sa papirom za pečenje i pečemo u rerni 40 minuta na 200 stepeni.

Sos koji se dobio u tepsiji sipamo u malu kaserolu i pomešamo ga sa pavlakom.

Redukujemo smesu na pola i začinjavamo je solju i crnim biberom. Ispasiramo pasatorom.

Serviramo tako što u tanjir prvo sipamo pire, posle dve kriške Stefani rolata i na kraju zalivamo sosom.

Rolat Stefani sa sosom od pavlake je gotov.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: