Način pripreme
Skuvamo krompir sa lovorovim listom tako što smo ga prethodno ogulili. Začinjavamo ih solju i crnim biberom.
Zasgrevamo mleko i maslac i njime zalivamo kuvani krompir. Dobro izgnječimo da krompir pire postane mekan.
Ogulimo šargarepu i takođe je skuvamo. Tako skuvamo i jaja i zatim ih ogulimo.
Mleveno meso pomešamo sa sitno naseckanim lukom i belim lukom. Dodajemo suve začine i dobro izmešamo.
Mleveno meso nanosimo na streč foliju. Na nju pritiskamo drugi list folije i dobro spljeskamo da postane pljosnato.
Po sredini nanosimo šargarepu naseckanu na žilijene, kisele krastavčiće i jaja koja smo prepolovili.
Pomoću donje folije uvijamo foliju i blago pritišćemo, tako će postati ravno.
Slani rolat prebacujemo u tepsiju sa papirom za pečenje i pečemo u rerni 40 minuta na 200 stepeni.
Sos koji se dobio u tepsiji sipamo u malu kaserolu i pomešamo ga sa pavlakom.
Redukujemo smesu na pola i začinjavamo je solju i crnim biberom. Ispasiramo pasatorom.
Serviramo tako što u tanjir prvo sipamo pire, posle dve kriške Stefani rolata i na kraju zalivamo sosom.
Rolat Stefani sa sosom od pavlake je gotov.