Način pripreme
Lazanja se skuva prema uputsvu na pakovanju.
Pileće grudi, isečene na kocke, se zaprže dok se ne zarumene. Meso se ocedi od masnoće i ostavlja sa strane.
U istom tiganju se zaprže pečurke isečene na šajbne, šargarepe i luk, takođe isečeni. Dodajmo kukuruz, začinjavamo solju i majčinom dušicom, mešamo i ostavljamo sa strane.
Od brašna i mleka pravimo bešamel. Dodajemo so i alevu papriku.
Narendan kačkavalj i sir se pomešaju.
U namazanu posudu za pečenje sipamo malo sosa. Preko njega se poređaju kore od lazanje. Posipa se delom smese sa sirom, delom piletine i povrća i delom preostalog sosa. I tako 3-4 reda, završavajući bešamelom.
Posuda se prekriva folijom i stavlja se u prethodno zagrejanu rernu. Peče se oko sat na 200 stepeni. Sklanjamo foliju, posipamo sa malo smese od sira i kačkavalja i zapečemo još 5 minuta.