Bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Krofnice»Krofne sa rumom

Krofne sa rumom

VecaVeca
Šef kuhinje
7404362k10
Krofne sa rumom
Fotografije: Veca
2 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
8
"Možete ih puniti pekmezom, džemom, kremom, a možete ih jesti tek tako - neverovatno su ukusne"

Potrebni sastojci

  • Za testo
  • brašno - 900 g
  • mleko - 400 ml
  • ulje - 100 ml
  • šećer - 1 kašika
  • svež kvasac - 40 g
  • so - 1 prstohvat
  • jaja - 2 komada
  • aroma ruma - 1 kašičica
  • prašak za pecivo - 1 kesica
  • limun - 1 komad(samo korica)
  • vanilin šećer - 1 kesica
  • Za prženje
  • ulje - po potrebi
  • Za posipanje
  • šećer u prahu - po potrebi
* merne jedinice

Način pripreme

Za testo: U mlako mleko izmrviti kvasac, dodati šećer, izmešati i ostaviti da odstoji 10 minuta.

U dublju posudu usuti brašno, dodati prašak za pecivo, so i izmešati. Dodati vanilin šećer, rendanu limunovu koricu i izmešati.

Zatim dodati ulje, aromu ruma, jaja, sipati nadošli kvasac i mešati mikserom sa nastavcima za testo.

Testo izručiti na pobrašnjenu radnu površinu i još mesiti rukama. Vratiti ga u posudu, prekriti čistom kuhinjskom krpom i ostaviti da naraste.

Nadošlo testo izručiti na pobrašnjenu radnu površinu, premesiti i oklagijom razviti u veliki krug.

Okruglom modlom ili čašom vaditi krugove.

Poređati ih na pobrašnjene tacne, prekriti čistom kuhinjskom krpom i ostaviti da odstoje 15 minuta.

Pržiti na zagrejanom ulju. Spuštiti gornju stranu u ulje, znači-okrenuti.

Krofne pržiti na umerenoj vatri dok ne porumene sa obe strane. Kada se spuste u ulje, poklopiti, a kada se okrenu na drugu stranu da se prže, ne poklapati.

Gotove krofne odlagati na kuhinjski papir kako bi se ocedio višak masnoće.

Krofne posuti šećerom u prahu, servirati i poslužiti.

Možete ih puniti pekmezom, džemom, kremom.Probajte, prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4.5
51
41
30
20
10
Oceni: