Mafini sa jajima, slaninom, spanaćem i paradajzom za doručak

Gordana DanilovGordana Danilov
Početnik
273
254
641
21
Mafini sa jajima, slaninom, spanaćem i paradajzom za doručak
Fotografije: Gordana Danilov
1 / 2
01/04/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema15 min.
Skuvaj15 min.
Ukupno30 min.
Porcije2
"Nutricionisti sabetuju da ne preskačemo doručak. Ovaj nećemo, sigurno"

Potrebni sastojci

  • jaja - 4 - 5 kom.
  • dimljena slanina - 6 šnita
  • spanać - 1 šaka
  • paradajz - 1 kom.
  • mladi luk - 1 struk
  • ljuta papričica - 1 kom.
  • morska so
  • biber - sveže mleveni
* merne jedinice

Način pripreme

Mladi luk i ljutu papriku iseći na kolutiće.

Spanać na tračice, a paradajz na kriške.

Rernu zagrejati na 180°C.

Papirne korpice rasporediti u kalupu za mafine sa 6 udubljenja.

Šnite slanine ispeći u zagrejanoj rerni i odložiti na papirni ubrus.

Jaja posoliti, pobiberiti i penasto umutiti viljuškom.

Na dno svake modle, položiti po šnitu slanine isečene na 3-4 dela, rasporediti nasečeni spanać, uliti umućena jaja, dodati po dve kriške paradajza i papričicu po ukusu, posuti seckanim mladim lukom i zapeći oko 15 minuta u zagrejanoj rerni.

Rejting

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni: