Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Pečena riba»Tabinja u narandžastom povrću

Tabinja u narandžastom povrću

LenkaLenka
Šef kuhinje
8591k2k5
Tabinja u narandžastom povrću
Fotografije: Lenka
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
2
"Zdrav obrok za sve koji vole ribu"

Potrebni sastojci

  • tabinja - 1 kom., veća
  • bundeva - 300g
  • batat - 1 kom., veći
  • šargarepa - 2 kom.
  • beli luk - 1 kom.
  • maslinovo ulje - 3 s.k.
  • so - 1 k.k.
  • ruzmarin - 1 grana
* merne jedinice

Način pripreme

Tabinja je naš jadranski bakalar. Posebnost dobija kad se prosuši, ali i kao pržena i pečena ne gubi na lepoti ukusa. Tabinja ima meko, belo i sočno meso, tako da je nemojte izlagati izuzetno visokim temeraturama.

Povrće očistite i isecite na krupne kocke. Povrće i luk pomešajte sa maslinovim uljem i solju. Stavite na pekarski papir.

Ribu nauljite, posolite i začinite ruzmarinom, stavite je pored povrća i savite da se peče.

Pecite je na 180-200 stepeni 30 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
52
40
30
20
10
Oceni: