Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Svinjetina»Đuveč»Svinjetina i povrće u đuvečari

Svinjetina i povrće u đuvečari

Blagovest NikolovBlagovest Nikolov
Početnik
4192
Svinjetina i povrće u đuvečari
Fotografije: Blagovest Nikolov
1 / 4
04/07/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
90 min.
Ukupno
105 min.
Porcije
6
"Ukusno na naš način Em nekoliko povrća zajedno, em ukusna svinjetina, a njihov ukus iz glinene đuvečare je svima nama omiljen"

Potrebni sastojci

  • svinjska plećka - 1 kg
  • paprike - 300 g, zelene, paradajz paprike ili paprike
  • šargarepe - do 400 grama
  • luk - 3 glavice, srednje veličine
  • beli luk - 5 čenova
  • tikvice - 1 komad, srednje veličine
  • paradajz - 250 g, konzerva ili svež
  • Začini
  • so - po ukusu
  • crni biber - po ukusu
  • aleva paprika - po ukusu
  • kumin - jedan prstohvat
  • čubar - 3 prstohvata ili origano
  • ruzmarin - 6 cvetića, svež
  • divlja nana - 5 listova, sveža, iseckana
* merne jedinice

Način pripreme

Sastojci su za glinenu đuvečaru od 3 do 5 l.

Uzimate svinjsko meso i sečete ga krupno, zajedno sa lukom ga propržite u tiganju sa maslacem ili uljem, po izboru dodajete nabrojane začine - osim svežih.

Nakon toga krupno iseckate krompir, tikvice, šargarepu i papriku i stavljate ih u đuvečaru, začinjavate nabrojanim začinima.

Na dno stavljate tvrđe proizvode - krompir i šargarepu i posle paprike i tikvice.

Kada ste već zapečatili meso sa lukom, dodajete ih u đuvečaru, stavljate paradajz i u tiganj u kom je zaprženo meso, nalijete 100 ml vode i sipate ga u đuveč.

Svinjetina u đuvečari se obavezno peče u nezagrejanoj rerni, počinjete od 180°C, kada provri smanjujete na 140-150 °C.

Svinjetina i povrće u đuvečari pečete sat vremena i 30 minuta, nakon što je provreo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: