Bonapeti.rs»Recepti»Turšija»Zimnica»Bakino prženo povrće u tegli

Bakino prženo povrće u tegli

Tatyana GeorgievaTatyana Georgieva
Početnik
315
Bakino prženo povrće u tegli
Fotografije: Tatyana Georgieva
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
5
"Seosko prženo povrće ili bakino prženo povrće u tegli je jedinstvena salata ili dodatak za različita jela"

Potrebni sastojci

  • paradajz - 1 kg
  • paprike - 1 kg
  • luk - 2 glavice
  • ulje - 1 šolja
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Sečemo paradajz, paprike i luk u pleh.

Dodajemo ulje, sve pržimo dok ne bude gotovo, na kraju dodajemo so.

Sve sipamo u tegle i bakino prženo povrće sterilizujemo 15 minuta.

Ako vam se dopada recept, probajte i druge predloge za miš-maš, ovu ukusnu šakšuku ili očaravajući turski menemen.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: