Bonapeti.rs»Recepti»Prilozi»Dinstane jabuke sa lukom kao prilog uz pečenu ribu

Dinstane jabuke sa lukom kao prilog uz pečenu ribu

ažurirano:
Gordana DanilovGordana Danilov
Kuvar
272375598
Dinstane jabuke sa lukom kao prilog uz pečenu ribu
Fotografije: Gordana Danilov
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
2
"Obogatite ukus pečene ribe ovim neverovatnim prilogom."

Potrebni sastojci

  • skuša - 2 kom.
  • luk - 1 veća glavica
  • jabuke - 2 kom., nakisele
  • senf - 1 kašika
  • limunov sok - 1 kašika
  • maslinovo ulje - 2 - 3 kašike + za prelivanje ribe
  • mirođija
  • morska so
  • biber - sveže mleveni
* merne jedinice

Način pripreme

Luk i jabuke očistiti i iseći na kockice. Rernu zagrejati na 200°C.

Ribu oprati, očistiti, dobro isprati i osušiti papirnim ubrusima spolja i iznutra.

Posoliti je i pobiberiti, politi maslinovim uljem i peći u zagrejanoj rerni oko 20 minuta.

Zagrejati u tiganju malo maslinovog ulja, propržiti luk da počne da se karamelizuje.

Dodati jabuke, preostalo ulje i uz mešanje ili protresanje tiganja dinstati oko 4-5 minuta.

Skloniti sa vatre, umešati senf, posuti mirođijom, posoliti, pobiberiti i pokapati limunovim sokom.

Odvojiti filete pečene ribe, skinuti kožu, očistiti od kostiju i preliti prilogom od luka i jabuka.

Poslužiti uz kriške limuna.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: