Bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Rol-viršle»Lisnate kiflice sa viršlama i senfom

Lisnate kiflice sa viršlama i senfom

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Šef kuhinje
5872012k
Lisnate kiflice sa viršlama i senfom
Fotografije: Ivana Krasteva-Pieroni
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
35 min.
"Ko prođe pored tanjira sa lisnatim kiflicama uzima bar jednu... minimum"

Potrebni sastojci

  • lisnato testo - 1 list (oko 260 g9
  • viršle - 4 komada
  • senf - 2 kašike
  • sveže mleko - 50 ml
  • semenke - mak, susam (miks)
* merne jedinice

Način pripreme

Razvijte lisnato testo u isecite ga na jednake trouglove. Svaki od njih namažite senfom.

U široki kraj trougla stavite po parče viršle. Uvijte u ne mnogo čvrste kiflice.

Poređajte kiflice u veliku posudu za pečenje, postavljenu parčetom papira za pečenje. Namažite ih svežim mlekom. Pospite miksom od semenki maka ili susama.

Ispecite lisnate kiflice na 200 stepeni u prethodno zagrejanoj rerni sa ventilatorom pet minuta, nakon toga smanjite rernu na 170 i dovršite pečenje dok se ne dobije prijatna preplanulost.

Lisnate kiflice sa viršlom i senfom su ukusne tople i hladne.

Nek vam je slatko!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: