Način pripreme
Umutiti jaje sa ostalim tečnim sastojcima, pa dodati so i šećer, a potom i brašno i suvi kvasac i umesiti testo. Testo treba da bude meko.
Ostaviti testo da naraste, a kad se dupliralo istanjiti ga u oblik pravougaonika pa premazati omekšalim maslacem. Preklopiti po dužini na 4 dela, a potom na 3, pa ostaviti da odmori 15-20 minuta.
Potom testo istanjiti oklagijom, preseci na pola i od svake polovine seći trouglove. Svaki filovati sa po malo džema i uvijati kiflice. Pokriti ih krpom i ostaviti da narastu oko 45-60 minuta.
Pre počenja ih namazati žumancetom koje je umućeno sa malo mleka i peći dok ne porumene.
Gotove kiflice posuti prah šećerom.
Savet: ne dodavati još brašna u testo jer treba da bude mekano, baš kao što će i slatke lisnate kiflice kiflice da budu. Dodatna količina brašna se može koristiti za posipanje podloge na kojoj će se mesiti i razvijati testo.