Bonapeti.rs»Recepti»Prilozi»Postan bulgur s paradajzom

Postan bulgur s paradajzom

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k78616k965
Postan bulgur s paradajzom
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 2
15/05/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
2
"Makar i postan, ovaj bulgur sa paradajzom je sjajna varijanta za jednu laganu, ali istovremeno veoma ukusnu večeru"

Potrebni sastojci

  • bulgur - 300 g
  • nerafinisano suncokretovo ulje - 8 - 10 kašika
  • paradajz - 2 komada
  • luk - 1 glavica
  • beli luk - 2 čena
  • nana - 4 grančice, sveža
  • peršun - 3 - 4 grančice
  • kumin - 1 prstohvat
  • biber - 2 prstohvata
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Oljuštite i usitnite luk i beli luk. Zapržite dok ne omekšaju u zagrejanom nerafinisanom suncokretovom ulju.

U međuvremenu oljuštite i sameljite paradajz. Dodajte ga u luk i dinstajte 10-12 minuta.

Sipajte u njih bulgur i nakon 2-3 minuta mešanja dodajte vodu (bujon od povrća), pri čemu odnos treba da je 1:2 - 1 deo je bulgur a 2 su tečnost.

Obratite pažnju, da to važi za bulgur srednje veličine, ali postoji i sitniji i krupniji. Držite se instrukcija za kuvanje naznačenih na pakovanju.

Nakon što se pola tečnosti upilo, začinite peršunom i nanom, dodajte još soli i bibera. Kumin je po želji, ali daje bulguru orijentalni ukus.

Sklonite sa vatre i poklopite poklopcem. Ostavite da se upije i preostala tečnost - oko 15 minuta. Servirajte kao samostalno lagano jelo ili kao garnirung glavnom jelu.

Posni bulgur s paradajzom je gotov.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: