Način pripreme
U šerpi ugrevamo nerafinisano suncokretovo ulje i u njemu skuvamo sitno iseckan luk i beli luk.
Dodajemo pažljivo opran i oceđen bulgur. Sipamo 3 supene kašike soka od paradajza (domaće sterilizovan) i začinimo himalajskom soli, alevom paprikom i biberom.
Dodajemo isečeni paradajz i prelivamo sa 2 šolje izvorne vode. Promešamo i kuvamo oko 15 minuta.
Operemo i sitno iseckamo peršunom i svežom nanom. Dodajemo ih i mešamo, stavljamo poklopac i kuvamo oko 15 minuta dok ne bude gotovo varivo.
Nakon što se jelo skuva, skidamo sa vatre i ostavljamo 10 minuta sa poklopcem da nabubri bulgur i da upije sve.
Serviramo čudesno ukusan i aromatičan bulgur sa paradajzom na turski način - topao, u dubokom keramičkom tanjiru, posutom isečenim pešrunom.
Odličan bulgur sa paradajzom koji možete servirati sa turskom salatom.