Način pripreme
Umutite jaja sa šećerom veoma dobro, dodajte redom ulje, sveže mleko, pomešan prašak za pecivo, brašno i kakao. Promešajte u ujednačenu glatku smesu.
Sipajte smesu u pravougaonu ili kvadratnu posudu za pečenje, namazanu uljem i posutu brašnom. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 40 minuta.
Ispečeni kolač ostavite da se ohladi.
U posudi istopite šećer dok ne dobije lepu zlatasto-žutu boju. Dodajte mleko i mešajte dok se šećer ne istopi. Prelijte ohlađeni kola vrućim karamelom, ravnomerno kutlačom.
Nakon što se ohladi, namažite preliveni kolač debelim slojem umućene slatke pavlake. Pospite kakaom (ili narendanom čokoladom, čokoladnim mrvicama) i ostavite da se ohladi.
Veoma brz, ukusan i lagan kolač! Najteže kod njega je da čekate da se ohladi!
Kolač sa karamelom i pavlakom je sjajan.
Komentari