Način pripreme
Mikserom se umute dva jaja sa šećerom i skuvanom kafom dok smesa ne pobeli. Dodajemo ulje, u kislom mleku promešamo sodu i sipamo sa praškom za pecivo u posudu, mešajući viljuškom.
Dodaje se prosejano brašno, narendana čokolada, cimet, kakao, isečeni bademi, esencija ruma i sve se ponovo meša u ujednačeniu smesu za kolač. U posudu za pečenje na papir za pečenje sipamo i zaravnimo testo.
Pečemo u rerni zagrejanoj na 180 stepeni 30 minuta, probamo čačkalicom da li je suvo.
U mlaku vodu se sipa kašika meda, promeša se da se rastvori.
Izvadi se kolač i čačkalicom se probode tu i tamo. Maže se sirupom pomoću četke, odmah upija, a odozgo se namaže samo medom, koji se topi od topline kolača.
Ukrašavamo preliveni kolač kokosovim brašnom i ostavljamo da se ohladi. Ovo je najukusniji medeni kolač, probajte :)))