Način pripreme
Na vatru stavimo malu posudu sa vodom. Kad provri dodaje se med i šećer i meša dok se ne rastope.
Sirup se prebacuje u keramičku posudu, da se brže ohladi. Za to vreme možemo pripremiti nešto drugo.
Pleh se namaže sa malo mekog kravljeg maslaca i posipa se brašnom. Orasi se samelju u mašinici za mlevenje oraha. Brašno se proseva zajedno sa sodom i vanilom.
U hladan sirup se dodaju orasi i prosejano brašno, dobro se promeša kašikom. Smesa se sipa u pripremljen četvorougaoni pleh prečnika 22/22 cm. Odozgo se rasporedi maremelada, iseče se na komade kašičicom.
Peče se u ugrejanoj rerni na 200 stepeni 20 minuta. Pekla sam sa ventilatorom.
Kad se ispeče, kolač se vadi i stavlja na poslužavnik, posipa se šećerom u prahu kroz čipkanu salvetu. Iseče se na kvadrate ili pravougaone komade.