Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Medeni kolač sa dinjom i glazurom

Medeni kolač sa dinjom i glazurom

VILI-Violeta MatevaVILI-Violeta Mateva
Autor
2k5039k437
Medeni kolač sa dinjom i glazurom
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
1 / 4
26/01/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
12
"Svaki zalogaj medenog kolača sa dinjom je zadovoljstvo, koje ćete sigurno želeti da probate"

Potrebni sastojci

  • jaja - 3 komada
  • šećer - 200 g
  • ulje - 50 ml
  • ovsene pahuljice - 3 kašike, fine, izvršite
  • kiselo mleko - 5 kašika
  • vanilin šećer
  • dinja - 3 kašike, isečena na male kocke
  • brašno - 200 g
  • glazura
  • kiselo mleko - 200 g
  • med - 2 kašike, ravne
  • želatin - 1 pakovanje
  • dinja - 100 g, pire
* merne jedinice

Način pripreme

Letnje, sveže, sočno i ukusno - to važi za ovaj kolač. U posudi umutimo jaja sa šećerom dok ne pobele.

Sipa se kiselo mleko sa praškom za pecivo umućenim u njemu, ovsene pahuljice ulje, vanila i na kraju brašno.

Sipa se smesa za kolač u posudu za pečenje preko papira za pečenje. Odozgo se stavljaju kocke dinje i peče se na 180 stepeni dok čačkalica ne bude suva oko 30 minuta.

Izvadi se na rešetku, papir se sklanja. Vraća se nazad u posudu, a može i u drugu posudu.

Želastin se sprema prema uputstvu i ostavlja se da se stegne, posle se topi 20 sekundi u mikrotalasnoj,

Meša se kiselo mleko sa medom, dodaje se dinja pasirana u pire i na kraju želatin.

Kolač se preliva glazurom i ostavlja u frižideru da se stegne oko 2-3 sata.

Seče se na male kolačiće, posipa se čokoladnim mrvicama odozgo i može da se jede sa uživanjem.

Leto je, a medeni kolač sa dinjom i glazurom je lagan i ukusan, uživajte!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: